تا به حال برای شما پیش آمده که در هنگام خرید خودرو، در انتخاب رنگ آن به مشکل خورده باشید یا دچار شک و تردید شوید؟ از موارد مهم در خرید خودرو که برای شما از اهمیت بالایی برخوردار است انتخاب کردن رنگ خودرو است.
پیش تر در مقاله مراحل نقاشی خودرو آموختیم که یک خودرو چگونه رنگ آمیزی می شود؟ . یقینا هر فردی که دارای ماشین است در طی زندگی خود یک بار به صافکار نقاش مراجعه کرده است. زمانی که خودرو دچار تصادف می شود، مراجعه به صافکار و نقاش از جمله مراحلی است که انجام می‌هید.لازم به ذکر است که در صافکاری خودرو نیز ،صافکاری بدون رنگ از ارزش بالایی برخوردار است و خودرو نیز از نظر قیمت، با صافکاری بدون رنگ افت کمتری می کند.
در صافکاری های امروزه از روش مکنده که بدون هیچ گونه تخریب و رنگ ریزی انجام می‌شود استفاده می کنند. رنگ آمیزی خودرو از مراحل گوناگونی تشکیل شده است. اگر در این زمینه سوالی داشتید می‌توانید با کارشناسان ما در زمینه آموزش نقاشی خودرو در ارتباط باشید و از آنها راهنمایی بخواهید.
در هنگام خرید ماشین، نبود خط و خش روی بدنه آن برای همه نه تنها دارای اهمیت است، بلکه از نظر قیمت گذاری روی خودرو هم بی تاثیر نیست و در افت کردن قیمت خودرو تاثیر دارد. البته در این زمینه جای نگرانی نیست زیرا امروزه با پیشرفت علم و فناوری و ابزارها، راهکارهایی نوین برای از بین بردن این خط و خش ها ایجاد شده است. لیسه گیری خودرو یکی از این راه کار هاست که یکی از بهترین روش ها برای از بین بردن خط و خش های ایجاد شده روی ماشین است.
همچنین با مطالعه تحقیقاتی این نتیجه به دست آمده که جنسیت در انتخاب رنگ خودرو نقش دارد. به عنوان مثال، مردان 34 درصد بیشتر از زنان خودروهای زرد رنگ را انتخاب می‌کردند. برعکس، زنان بیشتر از مردان خودروهای آبی را ترجیح می‌دهند. صرف نظر از جنسیت، رنگ‌های خاکستری (سفید، سیاه، خاکستری و نقره‌ای) 77.1 درصد از کل وسایل نقلیه امروزی را تشکیل می‌دهند.
ممکن است رنگ‌ها منعکس کننده زمان باشند وقتی به رکود بزرگ دهه 1930 و سال های پس از آن از جمله جنگ جهانی دوم نگاه می کنیم، رنگ های خودرو اغلب منعکس کننده حال و هوای غم انگیز آن زمان هستند. مشابه روند مد، رنگ های کم رنگ بیشتر رایج بودند. هنگامی که صلح و رفاه دوباره در دهه 1950 و پس از آن حاکم شد، رنگ های آب نباتی روشن در اتومبیل‌ها رایج شدند. در جشن دویستمین سالگرد آمریکا در سال 1976 چه رنگ هایی محبوب تر بودند؟ قرمز، سفید و آبی
محبوب ترین رنگ های خودرو کدامند؟

لایه های مختلف رنگ ماشین

رنگ خودرو بزرگترین و در عین حال حساس‌ترین و با کیفیت ترین سطح روی خودرو است. سطح رنگ خودرو، همیشه در معرض تأثیرات قوی خارجی، شیمیایی و مکانیکی است. به همین دلیل است که رنگ خودرو معمولاً از 4 لایه مختلف تشکیل شده است:
1.سطح فلزی بدنه خودرو
2.لایه آستر یا پرایمر
3.رنگ اصلی خودرو
4.کیلر

رنگ های خودرو به چند دسته تقسیم می شوند؟

رنگ معمولی یا رنگ روغنی

رنگ‌های معمولی به جز رنگ هیچ اثر درخشانی ندارند. ساده‌ترین نوع رنگ خودرو  و رایج‌ترین نوع رنگ برای وسایل نقلیه رنگ روغنی است. رنگ معمولی از دو لایه ساخته شده است که لایه اول آن آستر یا پرایمر است که این لایه بین رنگ اصلی و بدنه فلزی سیاه خودرو قرار دارد و لایه بعدی لایه رنگ اصلی است که روی پرایمر قرار دارد.

مزایا

یکی از مزایای رنگ‌های معمولی یا روغنی ارزان بودن آن است. همچنین در صورت ایجاد خط و خش روی ماشین، با استفاده از قلم گیری رنگ خودرو و پولیش می‌توان آن را برطرف کرد.
همچنین در صورت ایجاد تصادف و وارد شدن آسیب جدی به خودرو می‌توان با مراجعه به صافکار در کوتاه‌ترین زمان و با کمترین هزینه خودرو را دوباره رنگ کرد.

معایب

در صورت بررسی دقیق ناهمواری هایی روی سطح رنگ مشاهده می‌شود.
نکته ای دیگر در رابطه با رنگ‌های روغنی این است که در 4 رنگ مشکی، سفید، آبی و قرمز تولید می‌شوند و رنگ‌بندی آن محدود است.

رنگ متالیک

در رنگ متالیک آخرین لایه ماشین، لایه ای به نام کیلر است که وظیفه آن محافظت و نگهداری از دانه های اکلیلی است که داخل رنگ خودرو وجود دارد.
در واقع رنگ متالیک علاوه بر آستر و رنگ، از لایه دیگری به نام کیلر تشکیل شده است. کیلر آخرین لایه رنگ ماشین است که در واقع محافظی شفاف است که وظیفه آن ایجاد درخشندکی و شفافیت در رنگ اصلی خودرو است.
رنگ های متالیک به دلیل وجود کیلر از مقاومت زیادی برخوردار هستند.

مزایا

ناهمواری و خراش‌های بدنه خودرو در رنگ متالیک، کمتر از رنگ معمولی یا روغنی به چشم می‌آید، همچنین درخشش و شفافیت رنگ متالیک بستگی به مقدار فلزی دارد که در آن استفاده می‌شود.
در فروش خودرو، رنگ متالیک افراد بیشتری را جذب خود می‌کند زیرا در جلوه رنگ، از جذابیت بیشتری نسبت به رنگ روغنی برخوردار است. از نظر قیمت هم مقداری گرانتر از رنگ روغنی است.
یکی دیگر از مزایای رنگ متالیک، بیشتر بودن مقاومت آن در برابر مات شدن نسبت به رنگ روغنی است. رنگ متالیک همچنین در برابر آفتاب سوختگی نیز بهتر عمل می‌کند.

معایب

پیدا کردن رنگ مشابه خودرو، از جمله معایب رنگ متالیک است که علت آن هم متفاوت بودن مقدار فلزی است که سازنده های رنگ، آنها را ترکیب می‌کنند به همین دلیل لگه‌گیری و ترمیم رنگ بدنه خودرو با استفاده از رنگ متالیک دشوار است.
در رنگ متالیک تنوع رنگ کم است، در نتیجه افرادی که رنگ خاصی را مد نظر دارند به دلیل پایین بودن تنوع رنگ، قدرت انتخاب کمتری را دارند. یکی دیگر از معایب رنگ متالیک این است که به مرور زمان براقیت خودش را از دست می‌دهد و مات می شود.