یکی از مشکلات مربوط به ریپ زدن خودرو است. از این رو ما در این مقاله قصد داریم به یک بررسی جامع درباره سوال دلایل ریپ زدن ماشین چیست؟ بپردازیم. پس توصیه می کنیم با الو میتسوبیشی همراه باشید تا به شما بگوییم که دلایل ریپ زدن  در شرایط مختلف به چه صورت می باشد.

منظور از ریپ زدن خودرو چیست؟

شاید شما هم تا کنون این اتفاق را تجربه کرده اید که در هنگام روشن کردن خودرو و یا زمانی که در حال حرکت هستید، ماشین به طور ناگهانی چندین بار تکان های شدید خورده و شما را به جلو پرتاب می کند. به این امر اصطلاحا ریپ زدن خودرو می گویند.

البته ریپ زدن ماشین با نشانه دیگری چون صداهای ناهنجار همراه است. این اتفاق علاوه بر ایجاد یک حس ناخوشایند برای راننده و سرنشینان می تواند به قطعات داخلی وسیله نقلیه شما آسیب برساند از این رو لازم است در صورت بروز این مشکل، سریعا به یک مکانیک متخصص مراجعه نمایید.

بررسی علل ریپ زدن خودرو توسط تعمیر کار

علل ریپ زدن ماشین

باید یادآور شد که علت ریپ زدن ماشین در دور موتور پایین می تواند به دلیل نداشتن سوخت کافی باشد بنابراین این اتفاق امری طبیعی است اما اگر از پر بودن باک خود اطمینان خاطر دارید اما باز هم ماشین شما دچار چنین مشکلی شده است، پس مطالب زیر را با دقت مطالعه نمایید تا با بررسی زودهنگام، از خسارات و هزینه های بیشتر جلوگیری کنید.

اگر متوجه شدید که هنگام شتاب گیری، ماشین تان تکان می خورد، این موضوعی است که نباید نادیده بگیرید. تکان خوردن خودرو اغلب نشانه این است که اگر به این موضوع رسیدگی نکنید، خودروی شما با مشکلات دیگری روبرو خواهد شد. دلایل ریپ زدن خودرو به شرح زیر هستند:

۱-انژکتورهای سوخت کثیف

انژکتورهای سوخت کثیف یکی از رایج ترین دلایل ریپ زدن خودرو هنگام شتاب گیری هستند. انژکتور کثیف منجر به از دست دادن قدرت موتور ماشین شما می شود به ویژه زمانی که می خواهید با سرعت ثابت رانندگی کنید یا شتاب بگیرید.

از این رو می توان یکی از دلایل اصلی ریپ زدن ماشین در سرعت بالا را، کثیف بودن انژکتورها دانست.


مقایسه ی انژکتور کثیف با تمیز

۲-انسداد هواکش خودرو

هوا با سوخت مخلوط می شود و ترکیبی ایجاد می کند که به موتور شما نیرو می بخشد. اگر چیزی در شیوه صحیح انجام این عملکرد اختلال ایجاد کند، ممکن است خودروی شما برای شتاب گرفتن دچار مشکل شود.

خرابی ماشین

۳-شمع های فرسوده یا کثیف

شمع های خودرو پس از مدت زمان مشخصی فرسوده می شوند. اگر چنین اتفاقی رخ داده باشد و شما بدون توجه به آن به رانندگی خود ادامه دهید، ممکن است این شمع های فرسوده نتوانند سوخت را با سرعت کافی مشتعل کنند. این می تواند باعث شود که ماشین شما به سرعت، شتاب نگیرد. خوشبختانه تعمیر و تعویض شمع ها گران نیست.

مقایسه ی شمع کثیف با شمع تمیز

۴-فیلتر هوای کثیف

فیلتر هوا نقش مهمی در دور نگه داشتن آلاینده ها از موتور شما دارد. با این حال، با گذشت زمان، این آلاینده ها می توانند جمع شده و باعث شوند که خودرو شما به درستی شتاب نگیرد.

بنابراین لازم است در بازه های زمانی مشخص نسبت به تعویض این فیلتر و یا تمیز کردن آن اقدام نمایید.

مقایسه ی فیلتر هوای تمیز و کثیف

۵-سیلندرهای آسیب دیده

اگر سیلندرهای موتور شما آسیب ببیند، این امر بر توانایی موتور برای درست کار کردن تاثیر می گذارد و منجر به خاموش شدن موتور می شود. این موضوع نه تنها به عنوان دیگر علائم ریپ زدن خودرو شناخته می شود، بلکه می تواند به سرعت به موتور شما آسیب برساند. بنابراین بهتر است هر چه زودتر با مکانیک خودروی خود تماس بگیرید.

سیلندر آسیب دیده

۶-مبدل های کاتالیزوری مسدود شده

مبدل کاتالیزوری شما ممکن است دچار انسداد شده باشد. مخلوط هوا و سوخت که از مبدل کاتالیزوری عبور می کنند، می توانند بیش از حد غنی شده و در نهایت منجر به انسداد شوند. این اتفاق اغلب منجر به ریپ زدن ماشین هنگام گاز دادن می شود. برای رفع این مشکل ممکن است بتوانید آن را با یک پاک کننده مبدل کاتالیزوری خوب پاک کنید. در غیر این صورت، به کمک مکانیک نیاز خواهید داشت.

مبدل کاتالیزور پر شده در مقابل مبدل کاتالیزور نو

۷-لوله های آسیب دیده بنزین

در پاسخی دیگر به سوال دلایل ریپ زدن ماشین چیست؟ باید به خطوط بنزین آسیب دیده اشاره کنیم. بنزین از طریق خطوط در سراسر موتور شما جریان دارد. با این حال، اگر مشکلی در این خط وجود داشته باشد، می تواند باعث از دست دادن نیروی خودرو شما شود که در نهایت با ریپ زدن ماشین به شما هشدار می دهد.

برای جلوگیری از ریپ زدن خودرو چه باید کرد؟

اولین اقدام، انجام چکاپ های دوره ای از خودرو است. سپس تعویض به موقع شمع ها، فیلترهای روغن و هوا و بررسی دیگر قطعات حیاتی خودرو، از اقدامات اساسی است.