دلیل خلاصی و لرزش فرمان چیست ؟

نشانه های خرابی سیبک فرمان :

- خلاصی بیش از حد فرمان

- کشیده شدن فرمان به یک سمت

- عدم بازگشت فرمان بعد از چرخش به یک سمت

- کم شدن میران فرمان پذیری

- ساییدگی ناهموار لاستیک ها

در صورتی باید برای تعویض سیبک فرمان اقدام کنید که خودروی شما هنگام رانندگی به طرفین کشیده شود . در این شرایط ، به دلیل خرابی سیبک فرمان ، خودرو را به سختی میتوان در یک جهت مشخص ، هدایت کرد .

اگر این اتفاق بیفتد ، شما متوجه خواهید شد که نمیتوان فرمان خودرو را به آسانی کنترل کرد . همچنین خواهید فهمید که خودرو تمایل دارد به سمت دیگری حرکت کند ! 

این اتفاقات نشان میدهد که یک یا چند سیبک نیاز به تعویض دارند . 

دلیل اصلی لرزش فرمان خودرو در سرعت کم

از آنجایی که فرمان به چرخ‌ها متصل است و هر دوی این‌ها به برق خودرو، سیستم تعلیق، ترمز خودرو و برق ماشین متصل هستند، وجود یک مشکل در این اتصالات امری دور از ذهن نیست. این موضوع خودرو قدیمی‌ و مدرن هم نمی‌شناسد و در هر نوع خودرویی ممکن است اتفاق بیفتد. با توجه به این موضوع رسیدگی به خودرو و بررسی کردن هر گونه عاملی که می‌تواند بر فرمان خودرو تاثیر بگذارد، امری ضروریست که نباید از آن غافل شد. چرا که لرزش فرمان خودرو مشکلی بسیار خطرناک است و با شدیدتر شدن این لرزش ممکن است کنترل خودرو با مشکل مواجه شود و حوادث ناگواری را رقم بزند.

یکی از اصلی‌ترین دلایلی که می‌تواند منجر به لرزیدن و زدن فرمان در سرعت کم شود، اختلال در چرخ ماشین است. تراز نبودن چرخ‌ها، خمیده بودن چرخ، ساییده شدن لاستیک همگی دلایلی برای این امر هستند که به بررسی آن‌ها می‌پردازیم.

علت لرزش فرمان خودرو هنگام ترمز گرفتن چیست؟

  

ممکن است شما نیز لرزش فرمان خودرو در هنگام ترمز گرفتن را تجربه کرده باشید. در چنین شرایطی قبل از انجام هر کاری همه‌ سعی و تلاشتان این است که وارد حاشیه جاده نشوید. اما شاید این تصمیم درستی نباشد و همچنان با قرار گرفتن در مسیر اصلی لرزش فرمان خودرو در زیر دستان خود را احساس کنید.

 لرزش فرمان خودرو به دلایل مختلفی اتفاق می افتد. برای اینکه بدانید چرا هنگام ترمز گرفتن فرمان خودرو دچار لرزش شده و همچنین چگونه می توان این مشکل را برطرف کرد، در ادامه مقاله قصد داریم مطالب جامع و مفیدی را در اختیار شما قرار دهیم.

مهم‌ترین علت لرزش فرمان خودرو هنگام ترمز گرفتن چیست؟

همانطور که در بخش مقدمه به این موضوع اشاره کردیم، لرزش فرمان خودرو ممکن است دلایل مختف و متعددی داشته باشد. مشکلی که در روتورهای ترمز وجود دارد، به عنوان علت اصلی این حادثه به شمار می آید.

این قطعات در خودرو از اهمیت بسیار زیادی برخوردارند. به طور عمومی روتورها دارای جنس فلزی بوده و ضخامت تعیین کننده ای دارند. میزان این ضخامت با توجه به مدل خودرو و کارایی آنها مشخص می‌شود.

هنگامی که در طول رانندگی ترمز می‌گیریم، روتور در معرض گرمای بسیار زیادی قرار می گیرد و این گرما حتما باید به واسطه سطح آن برای جلوگیری از وارد شدن آسیب به این قطعه از بین برود.

پس از اینکه ترمز به صورت مداوم مورد استفاده قرار گرفت، روتور ضخامت اولیه خود را از دست داده و سطح آن دیگر مانند قبل صاف و یکدست نیست. به همین جهت، فشردن پدال ترمز در سرعت های بالا منجر به وارد شدن فشار شدیدی به روتور شده و در نتیجه فرمان خودرو می لرزد.

چگونه می‌توان مشکل لرزش فرمان خودرو هنگام ترمز گرفتن را برطرف کرد؟

پس از اینکه مطمئن شدید علت لرزش فرمان خودرو هنگام ترمز گرفتن بر اثر وجود مشکل در روتور است، باید خیلی سریع برای رفع آن اقدام کنید. در صورتی که اتصال روتور به طور صحیح انجام نگیرد، فرمان خودرو دچار لرزش می شود.

برای برطرف کردن چنین مشکلی از یک مکانیک مجرب و حرفه ای بخواهید تا علت را مورد بررسی و ارزیابی قرار دهد.

متصل نبودن صحیح روتور در هنگام ترمز گرفتن، تماس لنت با قسمتی از روتور را به دنبال داشته و از ارتباط برقرار کردن آن با قسمت های دیگر جلوگیری می کند که در نتیجه منجر به لرزش فرمان خواهد شد.

به منظور اتصال صحیح، لازم است تا گشتاور استاندارد روتور را بررسی کنید. توصیه می‌شود که حتما این کار را به یک مکانیک که از این مسئله کاملا آگاه باشد بسپارید.

علاوه براین، تاب برداشتن روتور به عنوان یکی دیگر از دلایل اصلی لرزش فرمان خودرو به شمار می آید. مکانیک با استفاده از ساده ترین شیوه به این مشکل رسیدگی می کند. او با چرخاندن روتور و دستهای خود سطح آن را چک می کند.

روتور سالم بدون داشتن کوچکترین مشکل چرخیده و دوران آن بدون علائمی از مقاومت صورت می گیرد. در صورتی که مکانیک با این نظر موافقت نکند، باید به برطرف کردن مشکل روتور پرداخته شود